Thaiwok

Du behöver 500 g risnudlar 2 rödlökar i långa strimlor 4 vitlöksklyftor 3 msk het thaicurrypasta 2 msk hela korianderfrön 4 dl kokosmjölk 3 stänger...


5 portioner

Du behöver

  • 500 g risnudlar
  • 2 rödlökar i långa strimlor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk het thaicurrypasta
  • 2 msk hela korianderfrön
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 stänger citrongräs
  • 5 hela stjärnanis
  • 1 dl färska limeblad
  • 2 msk strösocker eller 5 msk rismalt
  • 1 dl färsk thailändsk söt basilika
  • 1 pressad lime
  • 5 morötter
  • 2 broccolibuketter
  • 5 st thailändsk miniaubergine eller 1 vanlig zucchini
  • 5 st små het spansk paprika eller 1 stor paprika
  • 1 dl babymajs
  • 1 bit ingefära (ca 2 tummar)
  • färsk koriander till garnering

Gör så här

1
1. Skär löken i långa strimlor och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i olja med curry, koriander i ca 5 min tills löken är mjuk. Häll i kokosmjölken och koka upp med resten av kryddorna och pressad lime i ca 10–15 min. Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet.

2

3
2. Skär under tiden morötter i långa stavar, dela broccolin i mindre buketter, dela auberginen eller zucchinin i mindre bitar, strimla paprikan och skär ingefäran i tunna stavar. Smaka av såsen. När såsen är god lägg i grönsakerna och koka tills de är lagom mjuka. För bästa resultat: koka grönsakerna separat var för sig tills de är al dente innan du lägger dem i såsen. Garnera med färsk koriander. Servera med risnudlar.


Kommentar:
648 KCAL PER PORTION
E% 4 procent protein, 28 procent fett, 68 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top