Du behöver
- 2 1/2 dl sköljd och avrunnen bulgur
- 5 dl hett vatten
- 2 hackade gula lökar
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1–2 tsk röda chiliflakes
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- nymald svartpeppar
- saft av 1 citron
- 1 knippe hackad bladpersilja och 1 citron i klyftor till dekorering
Gör så här
1
1 Häll det heta vattnet över bulgurn i en bunke. Täck över med ett lock och låt stå i cirka 30 min, eller tills vattnet absorberats.
2
3
2 Fräs lök och vitlök i olivoljan tills de är genomskinliga.
4
5
3 Tillsätt chili, tomatpuré, salt och peppar.
6
7
4 Blanda ner bulgur och citronsaft.
8
9
5 Lägg upp bulgurn på ett fat och strö över bladpersilja. Dekorera med citronklyftor.
10
11
Tips! Om du vill variera din bulgur kan du i slutet blanda i någon eller flera av följande ingredienser: hackad färsk mynta, hackade tomater, hackad färsk lök eller granatäppelkärnor.
164 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 31 proc fett, 58 proc kolhydrater.
Receptet kommer från boken “Meze Maritime” Bonnier Fakta.