Du behöver
- 2 gula lökar
- 3 msk rapsolja
- 2 klyftor vitlök
- 1 liter vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 750 g cocktailtomater, 3 askar
- 1 krm honung
- 2 krm chilipeppar
- 3 krm havssalt
- Skalet av 1/2 citron
- Saften av 1/2 citron
- 1 dl finhackad dill
Gör så här
1
1. Finhacka lökarna. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lökhacket försiktigt. Pressa i vitlök, slå på vatten och buljong. Koka upp och sjud 10 min.
2
3
2. Häll tomaterna i grytan, tillsätt honung, chilipeppar, salt, citronskal och saft. Sjud ytterligare 20 min.
4
5
3. Finhacka dillen och lägg i när soppan kokat klart. Låt svalna och kyl före servering. Ringla en god bra olivolja över soppan. Lägg i isbitar om du vill ha den extra kall.
209 KCAL PER PORTION
(1 tsk olivolja/person ) E% 7 proc protein, 71 proc fett, 22 proc kolhydrater