Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 msk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 750 g cocktailtomater, 3 askar
  • 1 krm honung
  • 2 krm chilipeppar
  • 3 krm havssalt
  • Skalet av 1/2 citron
  • Saften av 1/2 citron
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

1
1. Finhacka lökarna. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lökhacket försiktigt. Pressa i vitlök, slå på vatten och buljong. Koka upp och sjud 10 min.

2

3
2. Häll tomaterna i grytan, tillsätt honung, chilipeppar, salt, citronskal och saft. Sjud ytterligare 20 min.

4

5
3. Finhacka dillen och lägg i när soppan kokat klart. Låt svalna och kyl före servering. Ringla en god bra olivolja över soppan. Lägg i isbitar om du vill ha den extra kall.


Kommentar:
209 KCAL PER PORTION
(1 tsk olivolja/person ) E% 7 proc protein, 71 proc fett, 22 proc kolhydrater