Du behöver
- 0,5 pkt jäst (25 g)
- 2 ,5 dl ljummet vatten
- 1 tsk salt
- 0,5 dl finhackade färska örtkryddor,t ex basilika, oregano,timjan
- 2 msk olivolja
- 7–7,5 dl ekologiskt vete- dinkel – eller grahamsmjöl
- FYLLNING
- 1 burk väl avrunnen tomatkross, pressa genom en sil
- ca 150 g mozzarella
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula ned jästen i en bunke, ljumma vattnet, häll i bunken och lös upp jästen. Häll i salt, olja, örter och mjöl – lite i taget. Arbeta in mjölet till en smidig deg som lätt släpper bunkens kanter. Jäs 30 minuter.
2
3
2. Baka ut degen som till kanelsnäckor, lägg på fyllningen. Bred först på tomatkrosset och smula sedan över mozzarellan.
4
5
3. Rulla ihop och skär i bitar lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs 30 minuter och grädda cirka 10 minuter.
177 KCAL PER STYCK
E% 12 procent protein, 21 procent fett, 67 procent kolhydrater.