Tomatsnäckor

Du behöver 0,5 pkt jäst (25 g) 2 ,5 dl ljummet vatten 1 tsk salt 0,5 dl finhackade färska örtkryddor,t ex basilika, oregano,timjan 2 msk...


12 portioner

Du behöver

  • 0,5 pkt jäst (25 g)
  • 2 ,5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl finhackade färska örtkryddor,t ex basilika, oregano,timjan
  • 2 msk olivolja
  • 7–7,5 dl ekologiskt vete- dinkel – eller grahamsmjöl
  • FYLLNING
  • 1 burk väl avrunnen tomatkross, pressa genom en sil
  • ca 150 g mozzarella

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula ned jästen i en bunke, ljumma vattnet, häll i bunken och lös upp jästen. Häll i salt, olja, örter och mjöl – lite i taget. Arbeta in mjölet till en smidig deg som lätt släpper bunkens kanter. Jäs 30 minuter.

2

3
2. Baka ut degen som till kanelsnäckor, lägg på fyllningen. Bred först på tomatkrosset och smula sedan över mozzarellan.

4

5
3. Rulla ihop och skär i bitar lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs 30 minuter och grädda cirka 10 minuter.


Kommentar:
177 KCAL PER STYCK
E% 12 procent protein, 21 procent fett, 67 procent kolhydrater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top