Du behöver
- 4 ägg
- 2 msk vatten
- örtsalt
- 10 g smör
- 1 stor tomat eller en handfull cocktailtomater, skurna i bitar
- 60–100 g fetaost skuren i små bitar
- basilikablad, från kruka eller frysta blad
Gör så här
1
1. Vispa äggen fluffiga med vatten. Smaksätt med örtsalt och kör några varv med pepparkvarnen.
2
3
2. Värm en panna, fräs smöret och slå i smeten. Låt omeletten stelna lite på medelvärme.
4
5
3. Lägg tomat, fetaost och basilika på ena sidan och vik över den andra sidan av omeletten och stek någon minut till på lägsta värmen så att fyllningen blir mjuk.
6
7
4. Stjälp upp på ett serveringsfat och servera med sallad.
Annat du kan fylla med: Avokado och tomat, parmaskinka, tomat och basilika, potatisklyftor, spenat och parmesanost, valnötter och tomat.
307 KCAL PER PORTION
E% 26 procent protein, 70 procent fett, 4 procent kolhydrater