Tortillaomelett

Du behöver 4 ägg 2 msk vatten örtsalt 10 g smör 1 stor tomat eller en handfull cocktailtomater, skurna i bitar 60–100 g fetaost skuren...


2 portioner

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 msk vatten
  • örtsalt
  • 10 g smör
  • 1 stor tomat eller en handfull cocktailtomater, skurna i bitar
  • 60–100 g fetaost skuren i små bitar
  • basilikablad, från kruka eller frysta blad

Gör så här

1
1. Vispa äggen fluffiga med vatten. Smaksätt med örtsalt och kör några varv med pepparkvarnen.

2

3
2. Värm en panna, fräs smöret och slå i smeten. Låt omeletten stelna lite på medelvärme.

4

5
3. Lägg tomat, fetaost och basilika på ena sidan och vik över den andra sidan av omeletten och stek någon minut till på lägsta värmen så att fyllningen blir mjuk.

6

7
4. Stjälp upp på ett serveringsfat och servera med sallad.


Kommentar:
Annat du kan fylla med: Avokado och tomat, parmaskinka, tomat och basilika, potatisklyftor, spenat och parmesanost, valnötter och tomat.

307 KCAL PER PORTION
E% 26 procent protein, 70 procent fett, 4 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top