Ugnsbakade röd- och gulbetor med fetaost

Du behöver 1 kg rödbetor och/eller gulbetor olivolja flingsalt 150 g fetaost 2 msk pinjekärnor (lätt rostade i torr panna) 1/2 kruka basilika olivolja och...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg rödbetor och/eller gulbetor
  • olivolja
  • flingsalt
  • 150 g fetaost
  • 2 msk pinjekärnor (lätt rostade i torr panna)
  • 1/2 kruka basilika
  • olivolja och balsamvinäger till servering

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta betorna.

2

3
2. Lägg dem i en stor långpanna och droppa över lite olivolja och blanda försiktigt.

4

5
3. Baka i ugnen ca 25–30 min. Salta ordentligt eftersom betorna är söta.

6

7
4. Smula över osten och garnera med pinjekärnor och basilikablad.

8

9
Servera med en god olivolja och balsamvinäger.


Kommentar:
Receptet kommer från boken Grilla med Salming: ICA Bokförlag 2010.
288 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 53 procent fett, 32 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top