Vaniljkamut à la Malta

Du behöver 2 dl kamutvete 1 1/2 dl delikatessyoghurt med vanilj eller vaniljkesella och naturell yoghurt lite rivet citron- eller limeskal 2 kiwi 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl kamutvete
  • 1 1/2 dl delikatessyoghurt med vanilj eller vaniljkesella och naturell yoghurt
  • lite rivet citron- eller limeskal
  • 2 kiwi
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 dl blåbär

Gör så här

1
1 Koka kamutvetet i rikligt med vatten tills det är mjukt, ca 35 min, utan att det börjar gå sönder “i kanterna”.

2

3
2 Låt rinna av och svalna.

4

5
3 Blanda vid servering med vaniljyoghurt och rivet citron- eller limeskal.

6

7
4 Skala och skär kiwi och jordgubbar i bitar och strö dem och blåbär över.


Kommentar:
218 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 14 procent fett, 74 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top