Du behöver
- 4 morötter
- 12 färskpotatisar
- 100 g purjolök
- 1 msk smör/kokosfett från hälsokost
- 2 tsk timjan
- 1 l vatten + 2 tärningar god
- grönsaksbuljong
- 1/2 huvud blomkål
- 200 g sockerärtor
- salt och peppar
- 1 knippe skivade rädisor
Gör så här
1
1. Skala och slanta morötterna. Skär potatisen i skivor och strimla purjon.
2
3
2. Hetta upp matfett i botten på en kastrull. Lägg i timjan, morötter, potatis och purjolök. Fräs 3 min. Slå på kokvattnet. Koka upp och sjud 5 min.
4
5
3. Lägg i blomkål i små buketter och sockerärtor. Koka upp och sjud 5 min till. Smaka av med salt och peppar.
6
7
4. Skiva rädisorna och tillsätt dem. Servera gärna med en smörgås med ärthoummus
178 KCAL PER PORTION
E% 14 proc protein, 19 proc fett, 67 proc kolhydrater