Du behöver

  • 4 morötter
  • 12 färskpotatisar
  • 100 g purjolök
  • 1 msk smör/kokosfett från hälsokost
  • 2 tsk timjan
  • 1 l vatten + 2 tärningar god
  • grönsaksbuljong
  • 1/2 huvud blomkål
  • 200 g sockerärtor
  • salt och peppar
  • 1 knippe skivade rädisor

Gör så här

1
1. Skala och slanta morötterna. Skär potatisen i skivor och strimla purjon.

2

3
2. Hetta upp matfett i botten på en kastrull. Lägg i timjan, morötter, potatis och purjolök. Fräs 3 min. Slå på kokvattnet. Koka upp och sjud 5 min.

4

5
3. Lägg i blomkål i små buketter och sockerärtor. Koka upp och sjud 5 min till. Smaka av med salt och peppar.

6

7
4. Skiva rädisorna och tillsätt dem. Servera gärna med en smörgås med ärthoummus


Kommentar:
178 KCAL PER PORTION
E% 14 proc protein, 19 proc fett, 67 proc kolhydrater