Babaganush

Du behöver 2 aubergine (sesamfröpasta) 2 solovitlökar (små hela utan klyftor) 3 msk tahini 2 tsk spiskummin 3 msk grekisk yoghurt svartpeppar 4 tsk salt...


4 portioner

Du behöver

  • 2 aubergine (sesamfröpasta)
  • 2 solovitlökar (små hela utan klyftor)
  • 3 msk tahini
  • 2 tsk spiskummin
  • 3 msk grekisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 4 tsk salt

Gör så här

1
1. Halvera auberginerna, salta och lägg på en plåt med skinnsidan nedåt. Dela solovitlökarna och behåll skalet på. Lägg dem bredvid eller på auberginen.

2

3
2. Baka i ugnen 25–30 minuter på 220 grader tills auberginerna är bruna och mjuka helt igenom.

4

5
3. Gröp ur och mixa dem tillsammans med tahini, spiskummin och de nu skalade vitlökarna. Låt svalna något innan du rör i yoghurten. Smaka av och krydda.


Kommentar:
124 KCAL PER PORTION
E% 14 proc protein, 56 proc fett, 30 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top