Bovetegröt med helt bovete

Du behöver TILL GRODDNING Skalat helt bovete TILL GRÖTEN 2 dl groddat bovete 2–3 dl rismjölk ca 2 cm färsk ingefära 1–2 kiwifrukter 0,5 dl...


2 portioner

Du behöver

  • TILL GRODDNING
  • Skalat helt bovete
  • TILL GRÖTEN
  • 2 dl groddat bovete
  • 2–3 dl rismjölk
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 1–2 kiwifrukter
  • 0,5 dl hallon, färska eller frusna
  • 1 msk kokosflingor
  • 8 st valnötter
  • 1 msk solrosfrö
  • 1 msk linfrö

Gör så här

1
1. Lägg det hela bovetet i blöt minst 5 timmar, över natten går också bra, men inte för länge, då groddar det inte.

2

3
2. Häll av vattnet och skölj bovetet noga i durkslag. Skölj genom bovetet ordentligt 3 – 4 gånger om dagen. Groddarna är klara efter ca 2 dygn. Förvara dem i kylskåp och skölj före användning.

4

5
3. Fördela det groddade bovetet i två skålar. Skala och riv ingefäran och rör ner.

6

7
4. Skala och skär kiwin i bitar. Fördela kiwin i skålarna och strö över hallonen.

8

9
5. Strö över kokosflingor, valnötter, solrosfrön och linfrön. Slå på rismjölken före serveringen.


Kommentar:
234 KCAL per portion
E% 19 proc protein, 54 proc fett, 27 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top