Du behöver
- TILL GRODDNING
- Skalat helt bovete
- TILL GRÖTEN
- 2 dl groddat bovete
- 2–3 dl rismjölk
- ca 2 cm färsk ingefära
- 1–2 kiwifrukter
- 0,5 dl hallon, färska eller frusna
- 1 msk kokosflingor
- 8 st valnötter
- 1 msk solrosfrö
- 1 msk linfrö
Gör så här
1
1. Lägg det hela bovetet i blöt minst 5 timmar, över natten går också bra, men inte för länge, då groddar det inte.
2
3
2. Häll av vattnet och skölj bovetet noga i durkslag. Skölj genom bovetet ordentligt 3 – 4 gånger om dagen. Groddarna är klara efter ca 2 dygn. Förvara dem i kylskåp och skölj före användning.
4
5
3. Fördela det groddade bovetet i två skålar. Skala och riv ingefäran och rör ner.
6
7
4. Skala och skär kiwin i bitar. Fördela kiwin i skålarna och strö över hallonen.
8
9
5. Strö över kokosflingor, valnötter, solrosfrön och linfrön. Slå på rismjölken före serveringen.
234 KCAL per portion
E% 19 proc protein, 54 proc fett, 27 proc kolhydrater