Carinas trädgårdskaka

Du behöver 150 g smör 2 dl socker 1 ägg 3 dl vetemjöl valfri mängd bär/frukt + eventuellt lite socker Gör så här 1 1....


0 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • valfri mängd bär/frukt + eventuellt lite socker

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Kör smör och ägg i en matberedare. Tillsätt ägget och kör några varv. Häll i mjölet och blanda ihop till en ganska kladdig, pajdegsliknande smet.

2

3
2. Smörj en kakform med löstagbar kant och strö över lite ströbröd. Tryck ut smeten i formen.

4

5
3. Lägg på bär eller frukt, söta eventuellt med lite socker, men inte för mycket. Det blir gott med det syrliga mot den söta bottnen.

6

7
4. Grädda i ca 40 minuter. Servera med en klick vaniljvisp, grädde eller vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top