Exotisk fruktsallad med mandelgrädde

Du behöver 1 drakfrukt (pitahaya) 1 granatäpple 1 äpple 2 dl jordgubbar 2 avokado 40 g skalad flagad mandel 1 msk lönnsirap Gör så här...


2 portioner

Du behöver

  • 1 drakfrukt (pitahaya)
  • 1 granatäpple
  • 1 äpple
  • 2 dl jordgubbar
  • 2 avokado
  • 40 g skalad flagad mandel
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här

1
1. Skala och skär drakfrukten och äpplet i bitar. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Fördela frukten i två skålar.

2

3
2. Dela och ta ut köttet ur avokadon. Lägg avokadon och mandeln (spar lite mandelflarn till garnering) i en bunke. Häll i lönnsirapen. Mixa till en slät smet med mixerstav.

4

5
3. Lägg en klick av avokado- och mandelgrädden på frukten och strö över granatäpplekärnorna och den flagade mandeln.


Kommentar:
422 KCAL per portion
E% 7 proc protein, 60 proc fett, 33 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top