Gifflar med vetekross

Du behöver 1 dl vetekross 1 dl vatten 0,5 pkt jäst 3 dl vatten 1 msk rapsolja 6,5 dl vetemjöl med fullkorn (eller vanligt vetemjöl)...


20 portioner

Du behöver

  • 1 dl vetekross
  • 1 dl vatten
  • 0,5 pkt jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 6,5 dl vetemjöl med fullkorn (eller vanligt vetemjöl)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 ägg
  • flingsalt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vetekross och vatten och låt det svalna något.

2

3
2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, rapsolja, det mesta av mjölet, vetekross och salt. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa 1 timme.

4

5
3. Dela degen i två delar och kavla ut varje till en cirkel. Skär ut tio snibbar av varje cirkel.

6

7
4. Rulla dem från den breda sidan mot den smala så att det blir gifflar. Lägg gifflarna på ett bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter.

8

9
5. Pensla med uppvispat ägg och strö på flingsalt. Grädda i ca 10 minuter i ugnen.


Kommentar:
81 KCAL PER GIFFEL
E% 12 procent protein, 15 procent fett, 73 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top