Grönsaker och halloumi

Du behöver 8 små potatisar 2 fänkål 1 pkt saffran 4 salladslökar 150 gram sockerärter 2 klyftor vitlök 0,5 röd chilifrukt 2 msk olivolja färska...


4 portioner

Du behöver

  • 8 små potatisar
  • 2 fänkål
  • 1 pkt saffran
  • 4 salladslökar
  • 150 gram sockerärter
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • färska kryddor, gärna basilika
  • salt och peppar, efter smak
  • 1 paket halloumi

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisen; men inte helt genomkokt. Låt svalna. Skiva fänkålen tunt, lägg den i en kastrull, nätt och jämt täckt av vatten, strö i saffran och koka några minuter tills fänkålen har mjuknat en aning. Strimla salladslöken och sockerärtorna.

2

3
2. Skiva potatisen och vitlöken tunt. Kärna ur och hacka chilifrukten. Hacka kryddorna grovt. Dela smörpappersarken på mitten, så att du får fyra bitar. Fördela potatisen och grönsakerna på papperet. Strö över vitlöken och de färska kryddorna. Ringla över olivoljan. Salta och peppra.

4

5
3. Vik ihop kanterna på smörpappret och pensla dem med äggvita för att “limma” ihop dem. Baka i 225 grader i cirka 15–20 minuter.

6

7
4. Skiva halloumiosten. Stek gyllenbruna i stekpanna med olja. Servera till grönsakspaketen.


Kommentar:
380 kcal per portion
E%: 20 procent fett, 53 procent kolhydrater, 27 procent protein

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top