Grönsaksgryta med bönor

Du behöver 1 msk olivolja 1 gul paprika 1 röd paprika 1 liten squash 1 stor gul lök 1-2 vitlöksklyftor 1 burk hela tomater, 400...


2 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 liten squash
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 1 litet lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • ev, lite färsk chilipeppar eller sambal oelek
  • salt, peppar
  • 1 burk bönor, gärna stora vita

Gör så här

1
1. Skär paprika, lök och squash i bitar. Finhacka vitlöksklyftan.

2

3
2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna eller wok. Stek grönsakerna några minuter.

4

5
3. Tillsätt burktomaterna och örtkryddorna. Sjud i 15-20 minuter.

6

7
4. Tillsätt de sköljda bönorna och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera.


Kommentar:
402 kcal per måltid
E% 47 procent protein, 26 procent fett, 27 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top