Du behöver
- PAJDEG:
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 50 g smör
- 1 dl mini fraiche
- FYLLNING:
- 100 g broccoliknoppar
- 50 g halloumiost, fint riven
- 50 g champinjoner, skivade
- 15 cm purjolök, fint strimlad
- 2 morötter, fint rivna
- 2 stora ägg
- 1,5 dl mellanmjölk, eventuellt laktosfri
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk pressad citron
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 0,5 tsk torkad timjan
- salt och svartpeppar
- ATT SERVERA TILL:
- 100 g valfri sallad
- 8 cocktailtomater, delade
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen, tryck ut den i en pajform och förgrädda cirka 10 minuter.
2
3
2. Koka broccoliknopparna i lite vatten några minuter. Fördela osten i botten, sedan svamp och purjolök ovanpå. Lägg broccoliknopparna i mitten och morötterna runt om.
4
5
3. Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt vitlök, citron och kryddor. Häll det över pajen och grädda cirka 25 minuter eller tills äggblandningen har stelnat.
352 kcal per portion
E%: 43 procent fett, 39 procent kolhydrater, 18 procent protein