Havrefrallor med solrosfrön

Du behöver 5 dl kokande vatten 4 dl havregryn 50 g jäst 0,25 dl rapsolja 2 tsk salt 1 msk socker 1 dl blandade frön...


12 portioner

Du behöver

  • 5 dl kokande vatten
  • 4 dl havregryn
  • 50 g jäst
  • 0,25 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl blandade frön – solrosfrö + linfrö + sesamfrö
  • ca 350-400 g vetemjöl
  • frön att strö över

Gör så här

1
1. Häll det kokande vattnet över havregrynen och låt gröten svalna tills den är fingervarm (37 grader).

2

3
2. Blanda i jäst, salt, rapsolja, socker och frön.

4

5
3. Tillsätt mjölet och bearbeta till en smidig deg, gärna i maskin. Degen ska vara fast.

6

7
4. Låt jäsa omkring en halvtimme.

8

9
5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar som du formar runda. Platta ut de stora bullarna något och dela i fyra bitar.

10

11
6. Lägg bitarna på 2 plåtar med bakplåtspapper, spraja eller pensla på vatten och strö över riktligt med solrosfrön eller andra valfria frön.

12

13
7. Låt jäsa minst 1 timme i rumstemperatur. De ska vara ordentligt uppjästa!

14

15
8. Spraja eller pensla med rejält med vatten innan gräddningen. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 15-20 minuter.


Kommentar:
203 KCAL PER STYCK
E% 13 procent protein, 29 procent fett, 58 procent kolhydrater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top