Du behöver

  • 2 msk ghee
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk curry
  • 2 tsk kanel
  • 2 cm riven ingefära
  • 1 röd chili (om man vill ha ytterligare hetta)
  • 4 dl röda linser
  • 1 äpple
  • 1 dl vitt vin eller 1 pressad citron
  • 1 msk ekologisk grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • 2 dl spenat
  • 2 dl äppeljuice
  • 2 tsk salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Smält ghee i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök och kryddor. Värm en liten stund. Använd chili om du som kapha behöver värmas.

2

3
2. Häll i linser, urkärnat och tärnat äpple, vin, buljong och vatten och koka cirka 10 minuter tills linserna är mjuka.

4

5
3. Tillsätt därefter spenat och äppeljuice. Blanda om och smaka av med salt och svartpeppar.


Kommentar:
364 KCAL PER PORTION
E% 23 proc protein, 21 proc fett, 56 proc kolhydrater