Du behöver
- 1 liter jordgubbar
- 1 honungsmelon eller cantaloupe
- 1-2 msk honung
- finrivet skal och saft av 1 tvättad lime
- 4 kvistar mynta
- TILL SERVERING
- 2 dl grekisk yoghurt 10 proc, eventuellt laktosfri matlagningsyoghurt
- 2 msk honung
Gör så här
1
1. Snoppa och dela jordgubbarna i klyftor. Skär melonen i mindre bitar.
2
3
2. Blanda honung med rivet skal och saft av lime.
4
5
3. Blanda allt i en skål och dela sedan upp i portionsskålar.
6
7
3. Dekorera med kvistar av mynta och toppa gärna med grekisk yoghurt som har rörts ut med lite honung.
192 KCAL PER PORTION
E% 6 procent protein, 25 procent fett, 69 procent kolhydrater
Recetet kommer från boken “Maten som skyddar mot cancer” (Bonnier fakta 2009)