Jordgubbar och melon i limemarinad

Du behöver 1 liter jordgubbar 1 honungsmelon eller cantaloupe 1-2 msk honung finrivet skal och saft av 1 tvättad lime 4 kvistar mynta TILL SERVERING...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 honungsmelon eller cantaloupe
  • 1-2 msk honung
  • finrivet skal och saft av 1 tvättad lime
  • 4 kvistar mynta
  • TILL SERVERING
  • 2 dl grekisk yoghurt 10 proc, eventuellt laktosfri matlagningsyoghurt
  • 2 msk honung

Gör så här

1
1. Snoppa och dela jordgubbarna i klyftor. Skär melonen i mindre bitar.

2

3
2. Blanda honung med rivet skal och saft av lime.

4

5
3. Blanda allt i en skål och dela sedan upp i portionsskålar.

6

7
3. Dekorera med kvistar av mynta och toppa gärna med grekisk yoghurt som har rörts ut med lite honung.


Kommentar:
192 KCAL PER PORTION
E% 6 procent protein, 25 procent fett, 69 procent kolhydrater
Recetet kommer från boken “Maten som skyddar mot cancer” (Bonnier fakta 2009)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top