Du behöver
- 1 dl turkisk yoghurt (ev. laktosfri yoghurt)
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl valnötter
- 2–3 äpplen
- 2 msk smör
- 1 tsk kanel
- 0,5 dl russin
- saften av 1 söt apelsin
Gör så här
1
1. Blanda yoghurten med vaniljsockret.
2
3
2. Hacka valnötterna grovt och rosta dem under omrörning på svag värme.
4
5
3. Skiva och kärna ur de oskalade äpplena. Woka äppelbitarna i smöret. Strö över kanel och rör om. Tillsätt russin, valnötter och apelsinsaft.
6
7
4. Lägg upp i glas, toppa med yoghurt och pudra över kanel.
239 kcal per portion
E%: 63 procent fett, 32 procent kolhydrater, 5 procent protein
Receptet kommer från boken “Mat som föryngrar-ät färgstarkt,lev längre” av Inga-Britta Sundqvist (Ica bokförlag, 2005)