Kanelwokade äpplen

Du behöver 1 dl turkisk yoghurt (ev. laktosfri yoghurt) 1 tsk vaniljsocker 1 dl valnötter 2–3 äpplen 2 msk smör 1 tsk kanel 0,5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl turkisk yoghurt (ev. laktosfri yoghurt)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl valnötter
  • 2–3 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 dl russin
  • saften av 1 söt apelsin

Gör så här

1
1. Blanda yoghurten med vaniljsockret.

2

3
2. Hacka valnötterna grovt och rosta dem under omrörning på svag värme.

4

5
3. Skiva och kärna ur de oskalade äpplena. Woka äppelbitarna i smöret. Strö över kanel och rör om. Tillsätt russin, valnötter och apelsinsaft.

6

7
4. Lägg upp i glas, toppa med yoghurt och pudra över kanel.


Kommentar:
239 kcal per portion
E%: 63 procent fett, 32 procent kolhydrater, 5 procent protein

Receptet kommer från boken “Mat som föryngrar-ät färgstarkt,lev längre” av Inga-Britta Sundqvist (Ica bokförlag, 2005)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top