Du behöver
- 600 g rödbetor
- 1 msk raps- eller olivolja
- salt
- 4 dl gröna linser
- 1,5 grönsaksbuljongtärning
- 4 msk svensk senap
- 1,5 dl finhackad bladpersilja
- 200 g sparris
- 50 g parmesan
- 2 msk rostade och saltade solrosfrön
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär rödbetorna i klyftor. Bred ut dem i en smord ugnsfast form. Ringla över olja och strö på salt. Ugnsbaka i ca 45 minuter, rödbetorna ska vara mjuka.
2
3
2. Koka linserna tillsammans med buljongtärningarna och följ för övrigt anvisningen på förpackningen. Låt linserna svalna något. Tillsätt senap och bladpersilja. Smaka av med salt.
4
5
3. Skär bort ändarna på sparrisen. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka, det tar 5–10 minuter. Skär dem i bitar.
6
7
4. Bred ut linserna på ett uppläggningsfat och toppa med rödbetor, sparris, hyvlad parmesan och solrosfrön.
231 KCAL PER PORTION (8 port) 462 KCAL PER PORTION ( 4 port)
E% 25 procent protein, 25 procent fett, 50 procent kolhydrater