Du behöver
- 4 dl matvete
- 1 citron
- 1 finhackad dill
- 200 g champinjoner
- 2 avokado
- 25 g färsk spenat
- 25 g valnötter
- 2 dl svarta oliver
- Dressing:
- 2 pkt minifraiche, eventuellt laktosfri creme fraiche
- ¾ dl sweet chilisås
- salt och svartpeppar efter smak
Gör så här
1
1. Koka matvetet enligt anvisningen på paketet och låt det svalna något.
2
3
2. Riv skalet (bara det gula) på citronen fint. Tillsätt citronskal och dill till matvetet. Smaka av med salt.
4
5
3. Skär champinjonerna i skivor och avokadon i tärningar.
6
7
4. Bred ut matvetet på ett uppläggningsfat. Toppa med champinjoner, avokado, spenatblad, något smulade valnötter och svarta oliver.
8
9
5. Rör ihop minifraiche, sweet chilisås, salt och peppar till en sås och servera den till.
333 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 33 proc fett, 56 procent kolhydrater