Du behöver

  • 4 dl matvete
  • 1 citron
  • 1 finhackad dill
  • 200 g champinjoner
  • 2 avokado
  • 25 g färsk spenat
  • 25 g valnötter
  • 2 dl svarta oliver
  • Dressing:
  • 2 pkt minifraiche, eventuellt laktosfri creme fraiche
  • ¾ dl sweet chilisås
  • salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

1
1. Koka matvetet enligt anvisningen på paketet och låt det svalna något.

2

3
2. Riv skalet (bara det gula) på citronen fint. Tillsätt citronskal och dill till matvetet. Smaka av med salt.

4

5
3. Skär champinjonerna i skivor och avokadon i tärningar.

6

7
4. Bred ut matvetet på ett uppläggningsfat. Toppa med champinjoner, avokado, spenatblad, något smulade valnötter och svarta oliver.

8

9
5. Rör ihop minifraiche, sweet chilisås, salt och peppar till en sås och servera den till.


Kommentar:
333 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 33 proc fett, 56 procent kolhydrater