Nektarin- och tomatsallad

Du behöver 2 nektariner 4 tomater 1 rödlök 3 msk olivolja 1 msk vit balsamvinäger salt och nymalen svartpeppar 1 kruka färsk basilika Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 2 nektariner
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och nymalen
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

1
1. Halvera nektarinerna och ta ut kärnorna. Skär nektarineroch tomater i klyftor. Skala och skiva rödlöken tunt.

2

3
2. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.

4

5
3. Blanda nektariner, tomater, lök och basilikablad i en skål.

6
Häll över dressingen och vänd runt försiktigt.


Kommentar:
147 KCAL PER PORTION
E% 4 procent protein, 71 procent fett, 25 procent kolhydrater.

Recetet kommer från boken “Maten som skyddar mot cancer” (Bonnier fakta 2009)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top