Du behöver
- 6 potatisar
- 2 morötter
- 1 bit rotselleri
- 1 palsternacka
- 1 msk smör
- 1 kålrot
- 1 gul lök
- 1/2 purjolök
- 1 röd paprika
- salt och vitpeppar
- 1 nypa socker
- kantarellsås, Kelda
Gör så här
1
1. Skala potatis, morötter, rotselleri och palsternacka och skär dem i bitar. Fräs med smör i stekpanna.
2
3
2. Skala och tärna kålroten och förväll den i kastrull några minuter.
4
5
3. Hacka lök, purjolök och paprika och tillsätt hacket i stekpannan. Låt steka tills grönsakerna är mjuka. Lägg i kålroten sist, den blir besk om den steks för länge.
6
7
4. Krydda med salt, vitpeppar och en nypa socker. Servera med Keldas kantarellsås eller gör egen kantarellsås.
260 KCAL PER PORTION
E% 9 procent protein, 33 procent fett, 58 procent kolhydrater