Quornlasagne

Du behöver 12 lasagneplattor TILL OSTSÅSEN 50 g smör 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 dl mjölk 1/2 paket Kvibille ädelost 150 g lagrad prästost eller...


4 portioner

Du behöver

  • 12 lasagneplattor
  • TILL OSTSÅSEN
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 paket Kvibille ädelost
  • 150 g lagrad prästost eller
  • 200 gram riven parmesan
  • salt och vitpeppar
  • lite riven muskotnöt
  • TILL TOMATSÅSEN
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 150 g quornfärs
  • salt
  • 1 paket krossade tomater (ca 390 g)
  • torkad basilika och timjan

Gör så här

1
1. Smält smör i en kastrull. Häll på grädde och mjölk och sänk värmen. Lägg i bitar av ostarna. Krydda och låt allt smälta under omrörning så att det inte bränner fast i botten. Låt såsen sjuda upp och ta sedan av kastrullen från plattan.

2

3
2. Hacka och fräs löken i olja, tillsätt quornfärsen och låt steka med löken. Krydda mixen med salt, basilika och timjan.

4

5
3. Häll i krossad tomat och låt allt puttra på svag värme i cirka en kvart.

6

7
4. Smöra en ugnsfast form och börja med ostsås i botten. Varva sedan pastaplattor, tomatsås och ostsås i jämna lager.Tillaga i ugnen i cirka 45 minuter i 200 grader. Lägg gärna en bakplåt över gratängen halva tiden så inte översta lagret blir för bränt.


Kommentar:
706 KCAL PER PORTION
E% 17 procent protein, 55 procent fett, 28 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top