Du behöver
- 12 lasagneplattor
- TILL OSTSÅSEN
- 50 g smör
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- 1/2 paket Kvibille ädelost
- 150 g lagrad prästost eller
- 200 gram riven parmesan
- salt och vitpeppar
- lite riven muskotnöt
- TILL TOMATSÅSEN
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 150 g quornfärs
- salt
- 1 paket krossade tomater (ca 390 g)
- torkad basilika och timjan
Gör så här
1
1. Smält smör i en kastrull. Häll på grädde och mjölk och sänk värmen. Lägg i bitar av ostarna. Krydda och låt allt smälta under omrörning så att det inte bränner fast i botten. Låt såsen sjuda upp och ta sedan av kastrullen från plattan.
2
3
2. Hacka och fräs löken i olja, tillsätt quornfärsen och låt steka med löken. Krydda mixen med salt, basilika och timjan.
4
5
3. Häll i krossad tomat och låt allt puttra på svag värme i cirka en kvart.
6
7
4. Smöra en ugnsfast form och börja med ostsås i botten. Varva sedan pastaplattor, tomatsås och ostsås i jämna lager.Tillaga i ugnen i cirka 45 minuter i 200 grader. Lägg gärna en bakplåt över gratängen halva tiden så inte översta lagret blir för bränt.
706 KCAL PER PORTION
E% 17 procent protein, 55 procent fett, 28 procent kolhydrater