Rabarbermaräng

Du behöver 4–5 rabarberstavar 2 msk vatten 0,5–1 dl råsocker 1 tsk vaniljsocker eller 1 vaniljstång Maräng: 3 äggvitor 1,5 dl strösocker 2 msk mandelspån...


5 portioner

Du behöver

  • 4–5 rabarberstavar
  • 2 msk vatten
  • 0,5–1 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • eller 1 vaniljstång
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk mandelspån

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern och skär den i cirka 2 centimeter långa bitar.

2

3
2. Lägg rabarbern i en kastrull med vatten, socker och vanilj och låt puttra på medelstark värme i 5–10 minuter så att rabarbern mjuknar. Smaka av och lägg i mer socker om det behövs. Lägg rabarbern i en ugnsfast form.

4

5
3. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum. Vänd ner sockret. Klicka ut marängen över rabarbern. Strö över mandelspån. Sätt in pajen i ugnen i 15 minuter. Serveras ljummen eller kall.


Kommentar:
153 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 6 procent fett, 87 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top