Du behöver
- 4–5 rabarberstavar
- 2 msk vatten
- 0,5–1 dl råsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- eller 1 vaniljstång
- Maräng:
- 3 äggvitor
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk mandelspån
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern och skär den i cirka 2 centimeter långa bitar.
2
3
2. Lägg rabarbern i en kastrull med vatten, socker och vanilj och låt puttra på medelstark värme i 5–10 minuter så att rabarbern mjuknar. Smaka av och lägg i mer socker om det behövs. Lägg rabarbern i en ugnsfast form.
4
5
3. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum. Vänd ner sockret. Klicka ut marängen över rabarbern. Strö över mandelspån. Sätt in pajen i ugnen i 15 minuter. Serveras ljummen eller kall.
153 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 6 procent fett, 87 procent kolhydrater