Du behöver

  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk umesu ( japansk plommonvinäger)
  • 1 apelsin, saften
  • 1 citron
  • 3 msk äppeljuice havssalt
  • 1/2 rå kålrot
  • 3 morötter
  • 3 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1
1. Gör en dressing av sesamolja, plommonvinäger, apelsin, citron och äppeljuice och blanda i dressingen. Smaka av med lite havssalt.

2

3
2. Skala och riv rotfrukterna på grövsta sidan på rivjärnet. Blanda rotsaker och dressing.

4

5
3. Låt gärna stå och dra en stund så att smakerna hinner gifta sig. Det gör också att salladen blir mer lättsmält och mjuk. Rosta under tiden sesamfröna i en torr stekpanna. Strö över dem precis före servering.


Kommentar:
158 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 64 proc fett, 29 proc kolhydrater