Du behöver
- 2 msk sesamolja
- 2 msk umesu ( japansk plommonvinäger)
- 1 apelsin, saften
- 1 citron
- 3 msk äppeljuice havssalt
- 1/2 rå kålrot
- 3 morötter
- 3 msk rostade sesamfrön
Gör så här
1
1. Gör en dressing av sesamolja, plommonvinäger, apelsin, citron och äppeljuice och blanda i dressingen. Smaka av med lite havssalt.
2
3
2. Skala och riv rotfrukterna på grövsta sidan på rivjärnet. Blanda rotsaker och dressing.
4
5
3. Låt gärna stå och dra en stund så att smakerna hinner gifta sig. Det gör också att salladen blir mer lättsmält och mjuk. Rosta under tiden sesamfröna i en torr stekpanna. Strö över dem precis före servering.
158 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 64 proc fett, 29 proc kolhydrater