Smarrig glass med blåbär och mango

Du behöver 250 g fryst mango (1pkt) 1 dl mango-/apelsin-/någon gul juice 250 g frysta blåbär (1pkt) 1 dl tranbärsjuice 0,75 liter tofuglass citronmeliss eller...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g fryst mango (1pkt)
  • 1 dl mango-/apelsin-/någon gul juice
  • 250 g frysta blåbär (1pkt)
  • 1 dl tranbärsjuice
  • 0,75 liter tofuglass
  • citronmeliss eller
  • mynta till servering

Gör så här

1
1. Ställ fram glassen så att den mjuknar.

2

3
2. Kör frusen mango och gul juice i matberedare. Lägg hacket i en bunke. Gör samma sak med blåbär och tranbärsjuice, men lägg det i en annan bunke.

4

5
3. Blanda två tredjedelar av glassen med blåbärshacket och den återstående tredjedelen med mangohacket.

6

7
4. Lägg upp i glas eller små formar och frys in fram till servering.

8

9
5. Det blir snyggt om man blandar lite slarvigt och låter en del av den vita glassen lysa igenom mellan varven. Toppa med citronmeliss eller mynta vid servering.


Kommentar:
301 KCAL PER PORTION
E% 4 procent protein, 34 procent fett, 62 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top