Sojakorv stroganoff

Du behöver 1 gul lök 1 msk smör eller olja 1 paket fryst sojakorv (ca 300 gram) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 dl mellanmjölk 1/2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 paket fryst sojakorv (ca 300 gram)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1/2 tub tomatpuré
  • vitpeppar

Gör så här

1
1. Finhacka löken och fräs den 3 till 5 minuter i smör eller olja i en kastrull. Skär sojakorven först på längden och sedan i mindre bitar. Blanda ner korvbitarna i löken och låt steka tillsammans på medelvärme cirka 5 minuter.

2

3
2. Tillsätt grädden och mjölken och sänk värmen på plattan en aning. Tillsätt tomatpurén och krydda med vitpeppar. Späd med mer mjölk om konsistensen är för tjock och låt sjuda 5 till 8 minuter före servering.

4

5
Servera fullkornsris eller basmatiris till.


Kommentar:
314 KCAL PER PORTION, EXKL RIS.
E% 17 procent protein, 70 procent fett, 13 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top