Du behöver
- 1 gul lök
- 1 msk smör eller olja
- 1 paket fryst sojakorv (ca 300 gram)
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mellanmjölk
- 1/2 tub tomatpuré
- vitpeppar
Gör så här
1
1. Finhacka löken och fräs den 3 till 5 minuter i smör eller olja i en kastrull. Skär sojakorven först på längden och sedan i mindre bitar. Blanda ner korvbitarna i löken och låt steka tillsammans på medelvärme cirka 5 minuter.
2
3
2. Tillsätt grädden och mjölken och sänk värmen på plattan en aning. Tillsätt tomatpurén och krydda med vitpeppar. Späd med mer mjölk om konsistensen är för tjock och låt sjuda 5 till 8 minuter före servering.
4
5
Servera fullkornsris eller basmatiris till.
314 KCAL PER PORTION, EXKL RIS.
E% 17 procent protein, 70 procent fett, 13 procent kolhydrater