Syrliga våfflor

Du behöver 4 dl sur mjölk 2 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 3 dl sur grädde 25 g smör salt smör till stekning Gör så...


11 portioner

Du behöver

  • 4 dl sur mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl sur grädde
  • 25 g smör
  • salt
  • smör till stekning

Gör så här

1
1. Vispa ihop mjölken och mjölet till en klumpfri smet. Tillsätt grädde, smält smör och salt.

2

3
2. Låt smeten stå 1 tim så att mjölet sväller ordentligt.

4

5
3. Grädda i hett våffeljärn och pensla med smör mellan laggarna.

6

7
Du kan också tillsätta 1 dl yoghurt, fil eller gräddfil för att få smeten syrlig. Minska då mängden grädde med 1 dl.


Kommentar:
220 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 62 proc fett, 30 proc kolhydrater.
Receptet hämtat ur boken “Maten jag älskar” av Carina Brydling: Tree Publishing.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top