Du behöver
- 600 g potatis
- 2 palsternackor
- 300 g kålrot
- 200 g rotselleri
- 2 morötter
- neutral olja att ringla över, exempelvis rapsolja
- Salt efter smak
- 2 rödlökar
- 1 paprika
- 1,5 dl finhackad bladpersilja
- 0,5 dl finhackad färsk mynta
- 1 dl neutral olja, t ex rapsolja
- 1 msk pressad citron
- 1 finhackad chilifrukt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- knappt 1 tsk salt
- 4 msk kapris
- 75 g ädelost
Gör så här
1
1. Skala och skär potatis, palsternacka, kålrot, rotselleri och morötter i bitar. Bred ut rotfrukterna i en långpanna. Ringla över någon matsked olja.
2
3
2. Ugnsbaka rotfrukterna i 40 minuter i 225 grader.
4
5
3. Dela rödlöken i klyftor och skär paprikan i bitar.
6
7
4. Tillsätt rödlök och paprika efter halva tiden. Kör bladpersilja, mynta, rapsolja, citron, chilifrukt, vitlök och salt i en mixer. Ringla dressingen över salladen.
8
9
5. Strö på kapris och smulad ädelost.
486 KCAL per portion
E% 6 proc protein, 64 proc fett, 30 proc kolhydrater
Receptet kommer från “Nyttiga fetter” av Kristina Eriksson. (Semic förlag, 2009)