Fikongott

Du behöver 250 g torkade fikon 2 msk kakao 3 msk vatten 3 dl müsli 100 g torkade aprikoser 1 msk rapsolja 2 dl havregryn...


30 portioner

Du behöver

  • 250 g torkade fikon
  • 2 msk kakao
  • 3 msk vatten
  • 3 dl müsli
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl havregryn
  • 50 g hackade fikon
  • 250 g mörk choklad

Gör så här

1
1. Klipp bort stjälkarna på fikonen. Skär i bitar och mixa med kakao utrörd i vatten.

2

3
2. Mixa i müsli och torkade aprikoser. Tillsätt eventuellt rapsolja. Vänd ner havregryn och ytterligare hackade fikon.

4

5
3. Kavla ut massan mellan två bakplåtspapper (smidigast) eller rulla som bollar.

6

7
4. Smält mörk choklad och bred över, eller rulla bollarna i. Låt stelna och skär upp bitar med en vass kniv eller servera bollarna i pappersformar.

8

9
5. Förvara svalt.


Kommentar:
95 KCAL PER BIT
E% 7 proc protein, 39 proc fett, 54 proc kolhydrater

Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top