Du behöver
- 1/2 vitkålshuvud
- 4 morötter
- 1/2 purjolök
- 1/2 röd paprika
- 1/2 grön paprika
- Dressing
- 1 1/2 msk rapsolja
- 1 1/2 msk äppelcidervinäger
- 1 1/2 msk socker
- 1/2 tsk salladskrydda
- vitpeppar
Gör så här
1
1. Riv eller strimla vitkål och morötter i en matberedare, på rivjärn eller med osthyvel.
2
3
2. Strimla purjolök och paprika.
4
5
3. Blanda.
6
7
4. Rör ihop alla ingredienser till dressningen i en kastrull och värm försiktigt på svag värme i någon minut så sockret löser sig. Smaka av med peppar.
8
9
5. Häll den varma dressingen över salladen och blanda runt.
Fräsch och enkel råkostsallad med vitkål, morot, paprika och vinägrett
65 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 42 procent fett, 51 procent kolhydrater
Recept som användes vid en studie om nordisk kost.