Du behöver

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 4 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • Dressing
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 msk socker
  • 1/2 tsk salladskrydda
  • vitpeppar

Gör så här

1
1. Riv eller strimla vitkål och morötter i en matberedare, på rivjärn eller med osthyvel.

2

3
2. Strimla purjolök och paprika.

4

5
3. Blanda.

6

7
4. Rör ihop alla ingredienser till dressningen i en kastrull och värm försiktigt på svag värme i någon minut så sockret löser sig. Smaka av med peppar.

8

9
5. Häll den varma dressingen över salladen och blanda runt.


Kommentar:
Fräsch och enkel råkostsallad med vitkål, morot, paprika och vinägrett
65 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 42 procent fett, 51 procent kolhydrater

Recept som användes vid en studie om nordisk kost.