Du behöver
- 25 g grön pistaschmandel
- 225 g skalad hel mandel
- 120 g äggvita (ca 4 st)
- 500 g florsocker
- 1 msk Amaretto (italiensk mandellikör)
- 1 knivsudd saffran
Gör så här
1
1. Kör pistaschmandel och mandel fint i matberedare. Tillsätt äggvitan och kör på medelhög hastighet tills allt blandats.
2
3
2. Tillsätt florsockret, likören och saffran och kör till en jämn smet.
4
5
3. Häll smeten i spritspåse och spritsa ut på smord plåt till runda kakor lika stora som en femkrona eller klicka ut dem med sked till samma storlek.
6
7
4. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 12 timmar tills de hårdnat på ytan.
8
9
5. Grädda i ugn i 175 grader i 20 minuter eller tills kakorna blivit ljusbruna. Låt dem svalna och pudra dem sedan med florsocker.
119 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 32 proc fett, 61 proc kolhydrater. (Alkoholen försvinner när kakorna gräddas och ger därför ingen energi.)
Vill du veta mer?
Receptet är hämtat ur boken ”Italienska desserter”, av Bo Hagström och Robert Maglia, Ica Bokförlag.