Nötmums

Du behöver 25 g grön pistaschmandel 225 g skalad hel mandel 120 g äggvita (ca 4 st) 500 g florsocker 1 msk Amaretto (italiensk mandellikör)...


30 portioner

Du behöver

  • 25 g grön pistaschmandel
  • 225 g skalad hel mandel
  • 120 g äggvita (ca 4 st)
  • 500 g florsocker
  • 1 msk Amaretto (italiensk mandellikör)
  • 1 knivsudd saffran

Gör så här

1
1. Kör pistaschmandel och mandel fint i matberedare. Tillsätt äggvitan och kör på medelhög hastighet tills allt blandats.

2

3
2. Tillsätt florsockret, likören och saffran och kör till en jämn smet.

4

5
3. Häll smeten i spritspåse och spritsa ut på smord plåt till runda kakor lika stora som en femkrona eller klicka ut dem med sked till samma storlek.

6

7
4. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 12 timmar tills de hårdnat på ytan.

8

9
5. Grädda i ugn i 175 grader i 20 minuter eller tills kakorna blivit ljusbruna. Låt dem svalna och pudra dem sedan med florsocker.


Kommentar:
119 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 32 proc fett, 61 proc kolhydrater. (Alkoholen försvinner när kakorna gräddas och ger därför ingen energi.)

Vill du veta mer?
Receptet är hämtat ur boken ”Italienska desserter”, av Bo Hagström och Robert Maglia, Ica Bokförlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top