Du behöver
- 2 1/2 dl blandad quinoa (olika färger)
- vatten
- buljongpulver
- ca 2 msk olivolja
- 1 påse babyspenat
- 250 g haricots verts eller sugarsnaps
- 1 liten rödlök
- 1/3 burk soltorkade körsbärstomater i olja
- 1 dl svarta, urkärnade oliver
Gör så här
1
1. Börja med att koka quinoa enligt anvisning, men med tillsats av buljongpulver. Häll av överflödigt vatten.
2
3
2. Värm oljan och vänd ner den sköljda spenaten, bara så pass att den “säckar ihop”.
4
5
3. Förväll bönorna.
6
7
4. Blanda ner quinoa och bönor, tunt skivad rödlök, tomater (låt gärna lite av den kryddiga oljan följa med) och oliver i spenaten. Blanda om allt väl.
8
9
5. Servera med grovt bröd.
317 KCAL PER PORTION
E% 12 proc protein, 42 proc fett, 46 proc kolhydrater
Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.