Du behöver

  • 2 1/2 dl blandad quinoa (olika färger)
  • vatten
  • buljongpulver
  • ca 2 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat
  • 250 g haricots verts eller sugarsnaps
  • 1 liten rödlök
  • 1/3 burk soltorkade körsbärstomater i olja
  • 1 dl svarta, urkärnade oliver

Gör så här

1
1. Börja med att koka quinoa enligt anvisning, men med tillsats av buljongpulver. Häll av överflödigt vatten.

2

3
2. Värm oljan och vänd ner den sköljda spenaten, bara så pass att den “säckar ihop”.

4

5
3. Förväll bönorna.

6

7
4. Blanda ner quinoa och bönor, tunt skivad rödlök, tomater (låt gärna lite av den kryddiga oljan följa med) och oliver i spenaten. Blanda om allt väl.

8

9
5. Servera med grovt bröd.


Kommentar:
317 KCAL PER PORTION
E% 12 proc protein, 42 proc fett, 46 proc kolhydrater

Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.