Saffransaioli

Du behöver 3 vitlöksklyftor 1/2 kuvert saffran salt vitpeppar 2 äggulor, rumsvarma 1 tsk vitvinsvinäger 2 dl mild olja Gör så här 1 1. Krossa...


0 portioner

Du behöver

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 kuvert saffran
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 äggulor, rumsvarma
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl mild olja

Gör så här

1
1. Krossa vitlöksklyftorna med mortel eller skaftet på en rejäl kniv. Rör ihop med saffran, salt och peppar.

2

3
2. Blanda med äggula och vinäger.

4

5
3. Tillsätt oljan försiktigt, gärna droppe för droppe, medan du rör. Ställ kallt.


Kommentar:
119 kcal per matsked
E% 1 procent protein, 98 procent fett, 1 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top