Äppelchutney

Du behöver 1 kg syrliga äpplen 1 gul lök 1 msk olja 1 dl farinsocker 3 1/2 dl äppelcidervinäger 1 nypa chiliflingor salt 2 tsk...


8 portioner

Du behöver

  • 1 kg syrliga äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 dl farinsocker
  • 3 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 nypa chiliflingor
  • salt
  • 2 tsk kanel

Gör så här

1
1. Skala äpplena och kärna ur, skär i bitar.

2

3
2. Hacka löken.

4

5
3. Fräs i oljan någon minut.

6

7
4. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme i ca 45 minuter, rör då och då.

8

9
5. Häll i varma väl rengjorda glasburkar.

10

11
TIPS! Gör en dubbel sats och ge bort chutney till hela släkten.


Kommentar:
30 KCAL PER MATSKED
E% 2 proc protein, 13 proc fett, 84 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top