Auberginekräm på endiveblad

Du behöver 1 aubergine 1 msk yoghurt 1 msk pressad citron 1 vitlöksklyfta, pressad salt 1 endive Gör så här 1 1. Sätt ugnen på...


0 portioner

Du behöver

  • 1 aubergine
  • 1 msk yoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt
  • 1 endive

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna på grillen. Baka auberginen i 25–30 min högt upp i ugnen. Vänd den några gånger under tiden.

2

3
2. Låt svalna, skala och lägg köttet i mixer med yoghurt, citron, vitlök och salt. Mixa nästan slätt.

4

5
3. Lägg upp endivebladen på ett fat. Klicka på auberginekrämen.


Kommentar:
11 KCAL PER PORTION
E% 22 proc protein, 9 proc fett, 69 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top