Du behöver
- 3 dl cashewnötter
- 6 dl kokosflingor
- 3–5 msk honung
- 3–4 tsk vatten eller citronjuice
Gör så här
1
1. Kör cashewnötterna till ett fint mjöl i matberedare.
2
3
2. Tillsätt kokos och kör tills det blandat sig.
4
5
3. Börja med att tillsätta 3 msk honung, kör igen. För att kunna forma till kakor behövs lite vatten, ta 3 tsk till att börja med, kör igen. Citronjuice ger lite syrligare smak.
6
7
4. Smaka av. Vill du ha degen sötare, tillsätt ytterligare 1–2 msk honung. Om det behövs för konsistensen tillsätter du ytterligare 2 tsk vatten.
8
9
5. Klicka ut degen på bakplåtspapper. Forma kakor med hjälp av kakform. Ta bort den deg som kommer utanför formen och gör nya kakor av den.
10
11
6. Torka i ugnen på 42 grader i ca 8–12 tim. Vänd kakorna efter halva tiden.
Receptet kommer från boken “Raw Delight” av Erica Palmcrantz och Irmela Lilja, Ica Bokförlag 2010.
98 KCAL PER STYCK
E% 6 proc protein, 69 proc fett, 25 proc kolhydrater