Frasiga kokoskakor

Du behöver 3 dl cashewnötter 6 dl kokosflingor 3–5 msk honung 3–4 tsk vatten eller citronjuice Gör så här 1 1. Kör cashewnötterna till ett...


20 portioner

Du behöver

  • 3 dl cashewnötter
  • 6 dl kokosflingor
  • 3–5 msk honung
  • 3–4 tsk vatten eller citronjuice

Gör så här

1
1. Kör cashewnötterna till ett fint mjöl i matberedare.

2

3
2. Tillsätt kokos och kör tills det blandat sig.

4

5
3. Börja med att tillsätta 3 msk honung, kör igen. För att kunna forma till kakor behövs lite vatten, ta 3 tsk till att börja med, kör igen. Citronjuice ger lite syrligare smak.

6

7
4. Smaka av. Vill du ha degen sötare, tillsätt ytterligare 1–2 msk honung. Om det behövs för konsistensen tillsätter du ytterligare 2 tsk vatten.

8

9
5. Klicka ut degen på bakplåtspapper. Forma kakor med hjälp av kakform. Ta bort den deg som kommer utanför formen och gör nya kakor av den.

10

11
6. Torka i ugnen på 42 grader i ca 8–12 tim. Vänd kakorna efter halva tiden.


Kommentar:
Receptet kommer från boken “Raw Delight” av Erica Palmcrantz och Irmela Lilja, Ica Bokförlag 2010.
98 KCAL PER STYCK
E% 6 proc protein, 69 proc fett, 25 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top