Du behöver
- 1 squash
- 1 aubergine
- 2 paprikor
- 6 hela vitlöksklyftor
- 1 rödlök
- 1 ask cocktailtomater
- 1,5 dl olivolja
- 3 timjankvistar
- 2 rosmarinkvistar
- 2 tsk salt
- 1 msk socker
- ca 20 svarta oliver
Gör så här
1
1. Skär squash och aubergine i skivor. Skär paprikan i bitar. Skala vitlöksklyftorna och skär rödlöken i klyftor.
2
3
2. Fräs squash, aubergine, paprika, vitlöksklyftor, rödlök och cocktailtomater i hälften av olivoljan i en stekgryta. Stek alla grönsaker på en gång.
4
3. Tillsätt resten av olivoljan, timjan, rosmarin, salt och socker. Låt grönsakerna småputtra i 45 minuter. Tillsätt oliverna.
406 KCAL per portion
E% 3 proc protein, 96 proc fett, 11 proc kolhydrater
Receptet kommer från “Nyttiga fetter” av Kristina Eriksson. (Semic förlag, 2009)