Grönsaksgryta à la Italien

Du behöver 1 squash 1 aubergine 2 paprikor 6 hela vitlöksklyftor 1 rödlök 1 ask cocktailtomater 1,5 dl olivolja 3 timjankvistar 2 rosmarinkvistar 2 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 paprikor
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 timjankvistar
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • ca 20 svarta oliver

Gör så här

1
1. Skär squash och aubergine i skivor. Skär paprikan i bitar. Skala vitlöksklyftorna och skär rödlöken i klyftor.

2

3
2. Fräs squash, aubergine, paprika, vitlöksklyftor, rödlök och cocktailtomater i hälften av olivoljan i en stekgryta. Stek alla grönsaker på en gång.

4
3. Tillsätt resten av olivoljan, timjan, rosmarin, salt och socker. Låt grönsakerna småputtra i 45 minuter. Tillsätt oliverna.


Kommentar:
406 KCAL per portion
E% 3 proc protein, 96 proc fett, 11 proc kolhydrater
Receptet kommer från “Nyttiga fetter” av Kristina Eriksson. (Semic förlag, 2009)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top