Kesellaröra med vitlök och örter

Du behöver 1 burk kesella 10 %, 2,5 dl (eller samma mängd turkisk yoghurt) 1 vitlöksklyfta, pressad 1 knivsudd sambal oelek ca ½ tsk salt...


2 portioner

Du behöver

  • 1 burk kesella 10 %, 2,5 dl (eller samma mängd turkisk yoghurt)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 knivsudd sambal oelek
  • ca ½ tsk salt
  • ½-1 tsk oregano
  • ½-1 tsk basilika
  • ½-1 tsk timjan

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser, smaka av och låt gärna stå i kylen och mogna någon timme.


Kommentar:
71 kcal per portion á 0,5 dl
E% 27 procent protein, 62 procent fett, 11 procent kolhydrater

BALANSMELLANMÅL
0,5 dl kesellaröra med vitlök och örter
200 g blandade grönsaker, exempelvis paprika, gurka, morot och blomkål

124 kcal per portion
E% 23 procent protein, 39 procent fett, 39 procent kolhydrater

BALANSMÅLTID
280 g bakad potatis (vikt inklusive skal)
125 g kesellaröra
Blandad sallad utan dressing

406 kcal per portion
17 procent protein, 28 procent fett, 54 procent kolhydrater

Foto: Thinkstock

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top