Optimistpaj

Du behöver Pajdeg 3 dl dinkelsikt (alt glutenfri mix med fibrer) 75 g smör 1–2 msk iskallt vatten 1 dl kesella lätt Fyllning 350 g...


5 portioner

Du behöver

  • Pajdeg
  • 3 dl dinkelsikt (alt glutenfri mix med fibrer)
  • 75 g smör
  • 1–2 msk iskallt vatten
  • 1 dl kesella lätt
  • Fyllning
  • 350 g små broccolibuketter
  • 1 liten röd eller orange paprika, ca 150 g
  • 1 liten gul paprika, ca 150 g
  • 1 påse babyspenat, 70 g
  • ca 15 svarta, urkärnade oliver
  • det som är kvar i kesellaburken
  • 4 ägg
  • 3 dl riven, lagrad parmesan
  • ca 50 g chèvre eller fetaost
  • några varv med saltkvarnen
  • peppar

Gör så här

1
1. Kör snabbt ihop degen i matberedare. Tryck ut i en smord låg, vid pajform, 27 x 28 cm i diameter, och ställ i kyl någon timme att stadga sig.

2

3
2. Nagga botten och grädda 12–14 minuter i mitten av ugnen, halva tiden med folieremsa runt kanten så att degen inte kasar ner.

4

5
3. Förväll broccolin några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.

6

7
4. Kärna ur och strimla paprikan, och låt den mjukna några minuter i lite olja i varm panna. Tillsätt också spenaten och låt den “säcka ihop”.

8

9
5. Fördela grönsakerna och oliverna i pajskalet.

10

11
6. Kör ihop kesella, ägg och ost i matberedaren, salta lätt och fördela över pajen. Den som inte äter ägg byter ut dem mot sojamjöl.

12

13
7. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter till fin färg. Servera med sallad.


Kommentar:
523 KCAL PER PORTION
E% 23 proc protein, 52 proc fett, 25 proc kolhydrater

Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top