Smulpaj med äpple och solroskärnor

Du behöver 4 äpplen, skalade och skivade ca 1 tsk kanel 75 g smör, smält 0,75 dl socker 2 dl havregryn 2 msk solrosfrön Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 4 äpplen, skalade och skivade
  • ca 1 tsk kanel
  • 75 g smör, smält
  • 0,75 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk solrosfrön

Gör så här

Lägg äpplena i en ugnsfast form och strö på kanel. Blanda ihop smör, socker, havregryn. Bred smeten över äpplena och strö över solroskärnorna. Grädda i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.


Kommentar:
318 kcal per portion á 150 g
E% 5 procent protein, 48 procent fett, 47 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top