Värmande vintergryta

Du behöver 2 msk rapsolja 1 vitlöksklyfta ½ tsk sambal oelek eller färsk chili efter smak 1 gul lök, ca 100 g 2 palsternackor, ca...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk sambal oelek eller färsk chili efter smak
  • 1 gul lök, ca 100 g
  • 2 palsternackor, ca 150 g
  • 2 morötter, ca 150 g
  • 1 klyfta vitkål, ca 200 g
  • 1 bit rotselleri, ca 50 g
  • 400 g kokta bönor eller kikärter
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1. Skär lök, rotfrukter och vitkål i mindre bitar.

2

3
2. Hetta upp oljan i en gryta, pressa i vitlöksklyftan och tillsätt chilin. Fräs lök, rotfrukter och vitkål några minuter utan att de tar färg. Tillsätt buljongen och sjud under lock i ca 10 minuter eller tills rotfrukterna har mjuknat.


Kommentar:
MÅLTIDSFÖRSLAG
1 portion värmande vintergryta
2 skivor knäckebröd med ost

399 kcal per portion
E% 18 procent protein, 38 procent fett, 44 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top