Du behöver
- PAJDEG
- 40 g mjukt smör
- 1 msk kesella
- 3 msk vitt vin (matlagningsvin)
- 1,5 dl dinkelmjöl
- ½ dl grahamsmjöl
- FYLLNING
- 100 g salladslök (ca 10 st)
- 150 g späda sparrisar, delade
- 1 msk olivolja
- 50 g ädelost
- 3 ägg
- 1,25 dl kesella
- 2 dl mjölk
- ½ tsk curry
- 3 msk persilja
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
PAJSKAL: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen och tryck ut den i fyra portionsformar eller en större pajform ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i ca 30 min. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda i 10 min eller tills pajbottnen börjar få färg.
2
3
FYLLNING: Värm oljan i en panna och låt lök och sparris mjukna i några minuter. Spar några sparrisknoppar till garnering. Fördela osten i pajbotten, därefter lök och sparris. Vispa ägg, kesella, mjölk, curry, persilja och svartpeppar lätt. Grädda de mindre pajerna ca 15 minuter och den större
345 kcal per portion
E% 17 procent protein, 55 procent fett, 28 procent kolhydrater.