Du behöver

  • PAJDEG
  • 40 g mjukt smör
  • 1 msk kesella
  • 3 msk vitt vin (matlagningsvin)
  • 1,5 dl dinkelmjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • FYLLNING
  • 100 g salladslök (ca 10 st)
  • 150 g späda sparrisar, delade
  • 1 msk olivolja
  • 50 g ädelost
  • 3 ägg
  • 1,25 dl kesella
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk curry
  • 3 msk persilja
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
PAJSKAL: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen och tryck ut den i fyra portionsformar eller en större pajform ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i ca 30 min. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda i 10 min eller tills pajbottnen börjar få färg.

2

3
FYLLNING: Värm oljan i en panna och låt lök och sparris mjukna i några minuter. Spar några sparrisknoppar till garnering. Fördela osten i pajbotten, därefter lök och sparris. Vispa ägg, kesella, mjölk, curry, persilja och svartpeppar lätt. Grädda de mindre pajerna ca 15 minuter och den större


Kommentar:
345 kcal per portion
E% 17 procent protein, 55 procent fett, 28 procent kolhydrater.