Du behöver

  • 1,5 dl fullkornscouscous
  • 1,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 1 scharlottenlök, skivad
  • 1 purjolök (100 g) skivad
  • 150 g squash, skivad
  • 2 morötter, hyvlade på längden
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ROSMARINSÅS
  • 1 dl matlagningsyoghurt, eventuellt laktosfri
  • 10 strån rosmarin, hackade
  • salt o peppar

Gör så här

1
1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i fullkornscouscousen och dra kastrullen från plattan. Låt stå i 3-5 minuter.

2

3
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn grönsakerna och kryddorna i ca 8 minuter.

4

5
3. Rör yoghurt och rosmarin och smaksätt med salt och peppar

6
4. Blanda grönsakerna med couscousen och ät tillsammans med rosmarinsås.


Kommentar:
338 kcal per portion
E% 12 procent protein, 35 procent fett, 53 procent kolhydrater