Du behöver
- 1,5 dl fullkornscouscous
- 1,5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk olivolja
- 1 scharlottenlök, skivad
- 1 purjolök (100 g) skivad
- 150 g squash, skivad
- 2 morötter, hyvlade på längden
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ROSMARINSÅS
- 1 dl matlagningsyoghurt, eventuellt laktosfri
- 10 strån rosmarin, hackade
- salt o peppar
Gör så här
1
1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i fullkornscouscousen och dra kastrullen från plattan. Låt stå i 3-5 minuter.
2
3
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn grönsakerna och kryddorna i ca 8 minuter.
4
5
3. Rör yoghurt och rosmarin och smaksätt med salt och peppar
6
4. Blanda grönsakerna med couscousen och ät tillsammans med rosmarinsås.
338 kcal per portion
E% 12 procent protein, 35 procent fett, 53 procent kolhydrater