Ghee (klarifierat smör)

Du behöver 500 g osaltat smör Gör så här 1 1. Lägg smöret i en kastrull, sätt plattan på trean tills smöret har smält helt,...


0 portioner

Du behöver

  • 500 g osaltat smör

Gör så här

1
1. Lägg smöret i en kastrull, sätt plattan på trean tills smöret har smält helt, sänk sedan till lägsta värmen. När smöret sedan separerar så kommer det att bubbla under cirka två timmar.

2

3
2. Avlägsna skummet varsamt, så att du inte får med dig fettet, när det har bubblat cirka 30 minuter.

4

5
3. All mjölk ska förångas. När det slutar bubbla är ghee färdigt. Var uppmärksam så att det inte bränner fast i botten.

6

7
4. Ghee ska vara en klar, gul vätska när det är färdigt. Sila vätskan genom en silduk. Ghee kan stå framme i rumstemperatur under lock i flera månader.


Kommentar:
1 msk, 15 gram
133 kcal per portion
E% 0 procent protein, 100 procent fett, 0 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top