Kikärts- och jordnötsgryta

Du behöver 1 msk olja eller smör till stekning 1–2 tsk grön currypasta 2 burkar kikärter 1 burk krossade tomater 2 1/2 dl crème fraiche...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olja eller smör till stekning
  • 1–2 tsk grön currypasta
  • 2 burkar kikärter
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 1/2 dl crème fraiche eller havregrädde
  • ca 150 g salta jordnötter, eller efter smak
  • 1–2 msk jordnötssmör
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Hetta upp matfett i en gryta och tillsätt currypastan. Häll i kikärterna och låt fräsa några minuter.

2

3
2. Tillsätt resterande ingredienser och låt småputtra ca 10 minuter. Salta och peppra efter smak men tänk på att jordnötterna är salta.

4

5
Servera med ris eller grovt brytbröd och sallad.


Kommentar:
593 kcal per portion
E% 16 procent protein, 57 procent fett, 28 procent kolhydrater

Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top