Kycklingsoppa med curry och lime

Du behöver 2 msk olja 1 st gul lök hackad 350 g kycklingkött strimlat 0.5 msk curry (pulver) 1 tärning hönsbuljong 8 dl kokande vatten...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olja
  • 1 st gul lök hackad
  • 350 g kycklingkött strimlat
  • 0.5 msk curry (pulver)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 8 dl kokande vatten
  • 1 st burk kokosmjölk (400 g)
  • 2.5 msk redningsmjöl ljust
  • 1 st paprika röd avlång, i tunna skivor
  • 1 bitar färsk ingefära
  • 1 st lime skal och saft
  • salt, vitpeppar

Till garnering

alfalfagroddar
färsk koriander

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken blank, lägg i kycklingköttet och låt det få aningen stekfärg, strö på curry och rör om väl. Smula i buljongtärning och häll på vatten. Koka upp.

2
Rör ner kokosmjölk och redningsmjöl. Koka upp under omrörning och sjud soppan ungefär 5 minuter. Lägg i paprikaringarna som enbart ska bli varma i soppan.

3
Pressa i två tumnagelstora bitar av ingefära genom vitlökspressen. Riv ner limeskal och smaka av med pressad limesaft. Smaka slutligen av med salt och peppar.

4
Servera soppan i tallrikar, garnera med groddar och färska korianderblad. Bjud gärna på friterat tunnbröd och mango chutney till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top