Du behöver
- 2 msk olja
- 1 st gul lök hackad
- 350 g kycklingkött strimlat
- 0.5 msk curry (pulver)
- 1 tärning hönsbuljong
- 8 dl kokande vatten
- 1 st burk kokosmjölk (400 g)
- 2.5 msk redningsmjöl ljust
- 1 st paprika röd avlång, i tunna skivor
- 1 bitar färsk ingefära
- 1 st lime skal och saft
- salt, vitpeppar
Till garnering
alfalfagroddar
färsk koriander
Gör så här
1
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken blank, lägg i kycklingköttet och låt det få aningen stekfärg, strö på curry och rör om väl. Smula i buljongtärning och häll på vatten. Koka upp.
2
Rör ner kokosmjölk och redningsmjöl. Koka upp under omrörning och sjud soppan ungefär 5 minuter. Lägg i paprikaringarna som enbart ska bli varma i soppan.
3
Pressa i två tumnagelstora bitar av ingefära genom vitlökspressen. Riv ner limeskal och smaka av med pressad limesaft. Smaka slutligen av med salt och peppar.
4
Servera soppan i tallrikar, garnera med groddar och färska korianderblad. Bjud gärna på friterat tunnbröd och mango chutney till.