Du behöver
- 3 dl linser
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk ghee
- 1 grönkålshuvud
- 1 tsk torkade bockhornsklöverblad eller -pulver
- 2 msk tamarisoja
- LINGONDRESSING:
- 1 dl kallpressad rapsolja
- 1 dl äppelcidervinäger eller citronsaft
- 0,5 dl frysta lingon
- 1 tsk aromatisk chili
- salt och peppar efter smak
Gör så här
1
1. Blötlägg linserna över natten. Tvätta dem och låt gro i rumstemperatur i minst 24 timmar. Spola dem i ljummet vatten minst fyra gånger under groddtiden.
2
3
2. Finhacka löken och vitlöken. Värm ghee (eller rapsolja) ordentligt i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills de blir genomskinliga.
4
5
3. Tillsätt linserna och låt fräsa i cirka 3 minuter under omrörning.
6
7
4. Strimla grönkålen fint och häll sålen i stekpannan. När vätskan förångats, tillsätt tamarisojan och låt också den förångas. TIPS! Det är viktigt att aldrig ta av pannan från värmen eftersom all vätska ska ångas bort på kort tid så att inte linser och kål kokar sönder. En bred och låg panna rekommenderas.
8
9
5. Mixa alla ingredienser till lingondressingen. Tillsätt hälften i salladen och rör om. Spar resten för att garnera på tallrikarna.
525 kcal per portion
E% 14 procent protein, 57 procent fett, 29 procent kolhydrater